Returer, öppet köp & återbetalningar

Returer

Då Nylinskeppstedt.com står bakom miljömedvetenhet och välgörenhet är vi alltid glada att få så lite returer som möjligt, men det är inte alltid plagget eller accessoarer passar i storlek eller smak. Som köpare står man själv för returfraktkostnaden på 74 kronor. En retur gör du enklast genom att logga in på din kundprofil och längst ner i profilen kan du skapa din retur. Om du inte har en kundprofil använd detta formulär för att begära retur, därefter skickar vi en fraktsedel per mejl.

Om du har valt Klarna som betalningsmetod, logga in på "Mina sidor" hos Klarna och registrera din retur även där.
När du returnerar en vara till oss så kräver vi att lappen/taggen, streckkoden samt andra tillbehör sitter kvar på produkten. Varan/varorna ska endast ha testats – men inte brukats.  Var noga med att packa din retur väl skyddad så den inte går sönder i transporten. Vi rekommenderar att du packar produkten på samma sätt som du fick den.
Ta alltid kvittot vid inlämning från ditt lokala postombud/DHL, detta ges ut av ombudet när du lämnar in din retur. Det gör att paketet enkelt går att spåra vid behov.

Ångerrätt/Öppet köp

Vi följer Lagen om distansavtal med 14 dagars returrätt. Det betyder att du har 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan, räknat från den dag som du tagit emot den. 

Reklamation

Om inte varan lever upp till bilderna eller produktbeskrivningen på Nylinskeppstedt.com, då kan du få rätt till reklamation utav ditt köp. Defekter som är beskrivna i text eller via bild är inte grund för reklamation.

Kontakta oss och berätta vad som gör att produkten inte lever upp till dina förväntningar. Vi svarar inom 1–2 arbetsdagar.

1.) Kort beskrivning av problemet

2.) Ordernummer

3.) Eventuella underlag som styrker felet (bilder/video)

OBS! Alla reklamationsärenden måste godkännas av kundtjänst innan produkten kan returneras som en reklamation och återbetalning/ersättning kan ske. Reklamationsreturer utan ett godkännande debiteras med en hanteringsavgift på 149kr.

Våra varor är noggrant utvalda, vi provar och undersöker plagget innan det läggs ut på hemsidan Nylinskeppstedt.com, om inget annat anges under produktbeskrivning. 
Du har alltid 14 dagars returrätt om du inte är nöjd eller ångrar dig, du står själv för kostnaden av returen. Se avsnitt "Ångerrätt/Öppet köp", högst upp på denna sida.

Återbetalning

Fakturabeloppet justeras så fort returen inkommit till Nylin & Skeppstedt, och vi meddelat Klarna. Var vänlig notera att det kan ta upp till 10 arbetsdagar innan vi registrerat att vi fått din vara i retur. Återbetalning/justering av retur sker senast 30 dagar efter att returen registrerats.

Transportskador

Det händer tyvärr ibland att varor skadas under transporten. Om din vara har skadats under transport är det mycket viktigt att du anmäler detta direkt till ditt postombud och till oss, detta gör du här.

Om du redan vid utlämningsstället ser att ditt paket är skadat så neka att ta emot din order och låt den komma i retur till oss direkt. Om detta sker, kontakta oss och anmäl skadan.